Klimaregnskab (CO2-regnskab) gør det muligt for organisationer at kvantificere deres drivhusgasudledninger præcist, forstå deres klimaaftryk og sætte konkrete mål for at reducere udledningerne. Ved at måle de drivhusgasser, der udledes fra produkter, systemer eller tjenester, kan virksomheder tage en mere bæredygtig tilgang til deres drift.
I europæisk industri er udarbejdelse af klimaregnskab ved at blive blevet uundgåeligt. EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) kræver, at virksomheder rapporterer deres udledninger, hvilket integrerer klimaregnskab i ESG-rapportering. Derudover anser mange institutionelle investorer klimaregnskab som afgørende for at vurdere en virksomheds miljøpåvirkning. At tage klimaregnskab til sig er ikke kun en lovgivningsmæssig nødvendighed, men også en strategisk fordel i et marked med fokus på bæredygtighed.
Hvem har gavn af klimaregnskab?
Virksomheder på en rejse mod emissionsreduktion: Organisationer, der arbejder mod net-zero mål, kan effektivt spore deres fremskridt.
Virksomheder, der integrerer ESG-rapportering: Mange ESG-rammer som GRI, SASB og TCFD lægger vægt på at spore og rapportere drivhusgasudledninger som en central del af miljøpræstationen.
Den mest udbredte standard til klimaregnskab er Greenhouse Gas Protocol (GHG-Protokol) som giver omfattende retningslinjer til kvantificering. Klimaregnskab opdeles i GHG-protokollen tre scopes:
Har dine samarbejdspartnere stillet som krav, at du laver klimaregnskab?
Dette bliver i stigende grad nødvendigt på grund af EU-lovgivning og krav fra deres egne kunder. Lad os hjælpe dig med at imødekomme disse forventninger med vores omkostningseffektive og hurtige klimaregnskabsservice til 4.995 DKK ekskl. moms (kun Scope 1 og 2). Send de nødvendige data, og modtag resultaterne inden for 48 timer. Hvis du ønsker at inkludere Scope 3, kan dette tilkøbes efter nærmere aftale.
Simon Bennike Mayall
CSO & Founder
sbm@quantifiedimpacts.com
+45 27 13 61 35
CO2 er den mest almindelige drivhusgas, der udledes af menneskelige aktiviteter, og fungerer derfor som en referenceenhed. Klimaregnskab tager dog også hensyn til andre drivhusgasser såsom metan (CH4) og lattergas (N2O) med flere, der kvantificeres ud fra deres globale opvarmningspotentiale (GWP).
Klimaregnskab måler og rapporterer udledninger, mens CO2-kompensation indebærer investering i projekter, der reducerer eller fjerner udledninger (fx genplantning af skov) for at kompensere for virksomhedens klimaaftryk.
Hvis du frivilligt aflægger klimaregnskab er der på stående fod intet krav om tredjepartsverifikation. Er din virksomhed pålagt CSRD direkte skal det samlede “Sustainability Statement” gennemgå revision ved en godkendt revisor, og derved revideres klimaregnskabet også. I nogle tilfælde kan myndigheder eller interessenter også kræve tredjepartsverifikation for at sikre overholdelse af miljølovgivningen og anvendte standarder.
Vi forbinder forsyningskæder
Vi reducerer arbejdsbyrder
Vi samarbejder for klimaet
© Copyright 2024 – All rights reserved