Få en detaljeret indsigt i dit produkts klimapåvirkning med en CO2-beregning. Denne metode giver en præcis vurdering af klimaaftrykket gennem hele produktets livscyklus – fra råstofudvinding til slutbehandling. Hos Quantified Impacts leverer vi nøjagtige og troværdige beregninger, der bygger på data, som afspejler de faktiske forhold og dit produkts bidrag til klimaændringer.
Hvorfor vælge en CO2-beregning?
En CO2-beregning (CFP-Studie) giver dig et klart billede af dit produkts klimaaftryk ved at måle drivhusgasudledninger gennem hele dets livscyklus i henhold til ISO 14067-standarden. Dette fokuserer specifikt på klimaændringer og gør det nemmere at identificere områder, hvor der kan reduceres CO2-udledninger. Hvis du primært ønsker at reducere dit produkts bidrag til global opvarmning, er en CO2-beregning den mest effektive metode.
Hvem har gavn af en CO2-beregning?
Hvornår er en CO2-beregning relevant frem for en LCA?
Simon Bennike Mayall
CSO & Founder
sbm@quantifiedimpacts.com
+45 27 13 61 35
En CO2-beregning fokuserer kun på drivhusgasudledning, mens en LCA analyserer en bred vifte af miljøpåvirkninger gennem hele produktets livscyklus, inklusiv vandforbrug, toksicitet og ressourceudtømning.
En CO2-beregning (CFP-Studie) er en detaljeret vurdering af et produkts klimaaftryk gennem hele livscyklussen og kræver præcise data, mens en CO2-screening er en hurtigere, overfladisk evaluering, der giver et groft overblik over de største kilder til udledninger. CFP-studier anvendes til præcis dokumentation og rapportering. Kort sagt, så er CFP-studier er dybdegående og dataintensive, mens screeninger er hurtige og omkostningseffektive.
Varigheden varierer afhængigt af produktets kompleksitet og datatilgængelighed, samt krav til dokumentation. Det kan tage fra nogle uger til flere måneder. Kontakt os, så laver vi en forundersøgelse som giver en præcis tidsplan og pris på dit projekt.
En CO2-beregning kræver grundlæggende de samme data som en LCA, herunder oplysninger om materialer, energiforbrug, affaldsgenerering, transport og andre relevante faktorer for hele produktets livscyklus. Jo mere præcise data, der indsamles, desto mere pålidelig bliver vurderingen. Kort sagt skal hele produktets værdikæde analyseres for at opnå en nøjagtig vurdering af klimaaftrykket.
Ja, der findes flere standarder. Den mest udbrudte er ISO 14067, hvilket er den vi følger. Den baserer sig og er alignet med ISO 14040/44, men har kun fokus på klimapåvirkning.
En CO2-beregning (CFP-Studie) vurderer som regel alle livscyklusfaser af et produkts livscyklus, inklusive råstofudvinding, fremstilling, transport, brug og end-of-life, hvilket betegnes som cradle-to-grave. Dog er det muligt at afgrænse systemet til cradle-to-gate i B2B-regi; dette inkluderer kun råstofudvinding og fremstilling frem til fabriksporten.
Et CFP-studie kan gennemføres én gang, men det anbefales ofte at gentage den ved betydelige ændringer i produktdesign, materialer eller fremstillingsprocesser. Dette hjælper med at følge fremskridt mod bæredygtighedsmål.
Ja, CO2-bergningerne kan bruges til både B2B- og B2C-kommunikation. For B2C kræves der dog et tredjepartsreview og at hele livscyklussen er inkluderet i studiet.
CO2e, eller kuldioxidækvivalenter, er en enhed, der angiver den samlede klimapåvirkning af forskellige drivhusgasser i forhold til kuldioxid (CO2). Hver gas konverteres til CO2e baseret på dens global opvarmningspotentiale (GWP), hvilket muliggør direkte sammenligning af deres bidrag til den globale opvarmning. I denne sammenhæng bruges CO2e til at udtrykke klimapåvirkningen af et produkt.
Vi forbinder forsyningskæder
Vi reducerer arbejdsbyrder
Vi samarbejder for klimaet
© Copyright 2024 – All rights reserved